kniha » Osudné svědectví
hodnotilo:
0%
Osudné svědectví Více vydání = více obálek.

Robert Bryndza

Osudné svědectví

Kniha vyšla i pod názvem:
Osudné svedectvo
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Erika Fosterová
díl v sérii: 7

Kategorie: detektivní

originální název: Fatal Witness
originál vyšel: 2022

vydání: Grada Publishing (CZ) (web) 2022; Grada Publishing (SK) 2022

odkazy: 5x [recenze]


Informace / Anotace ke knize: Osudné svědectví

Detektiv Erika Fosterová se během večerní procházky v okolí svého nového domu v Blackheath ocitá na místě činu. Brutálně zavražděná žena je Vicky Clarkeová, která měla svůj vlastní podcast o skutečných zločinech.

Poté co se Erika připojí k vyšetřování případu, zjistí, že Vicky pracovala na nové epizodě podcastu o sexuálním predátorovi, který loví mladé studentky v okolí jižního Londýna, a než se v hluboké noci vloupá k nim domů, dlouho je sleduje. Jakmile Erika zjistí, že všechny Vickyiny poznámky a zvukové nahrávky z jejího bytu v době její vraždy zmizely, začíná jí být jasné, že Vicky byla jen krok od odhalení útočníka, jenž ji zavraždil proto, aby nebyl odhalen a dopaden.

Pak ale přijde šok a Erika musí přehodnotit vše, co si do té doby o Vicky myslela a věděla. A s omezeným množstvím indicií a téměř žádnými důkazy musí najít vraha, než udeří znovu.


Detektív šéfinšpektor Erika Fosterová sa počas večernej prechádzky v okolí svojho nového domu v Blackheath ocitne na mieste činu. Brutálne zavraždenou ženou je Vicky Clarkeová, ktorá mala svoj vlastný podcast o skutočných zločinoch.

Po tom, čo sa Erika pripojí k vyšetrovaniu prípadu, zistí, že Vicky pracovala na novej epizóde podcastu o sexuálnom predátorovi. Jeho slabosťou boli mladé študentky v okolí južného Londýna, a než sa k nim uprostred noci vlámal, vždy ich najprv dlho sledoval.

Keď Erika zistí, že všetky Vickine poznámky a zvukové nahrávky z jej bytu v dobe jej vraždy záhadne zmizli, začína jej byť jasné, že Vicky musela byť len krok od zistenia totožnosti útočníka, ktorý ju zrejme zavraždil, aby ho neodhalila.

Náhle však prichádza šok a Erika musí prehodnotiť všetko, čo si do tej doby o Vicky myslela a vedela. S obmedzeným množstvom indícií a len s minimom dôkazov potrebuje nájsť vraha skôr, než znovu udrie.

 

Externí odkazy:

[recenze] Klub knihomolů (Alena Badinová)
[recenze] Zaostřeno na knihy (Marcela Pudichová)
[recenze] Naposlech.cz (Tomáš Macháček) - audiokniha
[recenze] Inlivi (Zdeněk Dvořák)
[recenze] Centrum DETEKTIVKY (Richard Spitzer)