kniha » 3x Soudce Ti
hodnotilo:
0%
3x Soudce Ti

Robert van Gulik

3x Soudce Ti

série: Příběhy soudce Ti
díl v sérii:

Tento svazek obsahuje díla vydaná samostatně: Strašidelný klášter, Červený pavilon, Soudce Ti a vražedný zvon

Kategorie: detektivní - historické - omnibus

vydání: Garamond 2018


Informace / Anotace ke knize: 3x Soudce Ti

Souborné vydání tří klasických případů soudce Ti z pera jeho tvůrce, holandského spisovatele a diplomata Roberta van Gulika.

Soudce Ti a vražedný zvon
Soudce Ti je nově jmenován náčelníkem v Pu-jangu, kde usvědčí falešného opata a mnichy v chrámu Bezmezného milosrdenství, jejichž „zásluhou“ přicházely na svět nelegitimní děti. Při vyšetřování případu Liang versus Lin objeví soudce Ti pod obrovským zvonem několik let starou kostru a jen zázrakem se mu podaří zachránit holý život.

Strašidelný klášter
Soudce Ti je přinucen kvůli bouři přenocovat se svým pomocníkem Tao Kanem v taoistickém klášteře v horách Chan-jüanu, kde musí vyřešit tři záhadné případy: případ balzamovaného opata, případ zbožné panny a případ nevraživého mnicha.

Červený pavilon
Soudce Ti přebírá od náčelníka Lo ze sousedního okresu zdánlivě jasný případ sebevraždy akademika Li Liena a hned musí řešit smrt kurtizány Podzimní luny a údajnou sebevraždu Tao Kunga, která se stala před třiceti lety. Všechny tyto případy mají společné to, že se staly v Červeném pavilonu a mají vypadat jako sebevraždy…