kniha » Medová past
má v knihovně 1
hodnotilo:
0%
Medová past

Unni Lindell

Medová past

série: Cato Isaksen
díl v sérii: 6

Kategorie: detektivní

originální název: Honningfellen
originál vyšel: 2007

vydání: Plus (CZ) (web) 2012

odkazy: 1x [recenze]


SERIE: Cato Isaksen
[6] Medová past
[7] Temný muž
[8] Cukrová smrt
Informace / Anotace ke knize: Medová past

V poklidné čtvrti se beze stopy ztratí sedmiletý chlapec. Jako poslední ho viděla duševně nemocná žena žijící v sešlém domě se zpustlou zahradou, která odmítá s policií mluvit, a navíc dvě školačky ze sousedství nijak neskrývají, že pohřešovaného chlapce neměly rády. Týden poté někdo autem srazí mladou dívku. Tyto případy spolu na první pohled nesouvisejí, ale mrtvá byla přítelkyní řidiče, který v okolí rozváží zmrzlinu a vyrostl na lesní samotě, kde dodnes s matkou žije jeho podivínský bratr se sadistickými sklony.
Záhada skončí na stole policejního vyšetřovatele Cata Isaksena, který se zrovna vrátil ze zdravotní dovolené a k velké nevoli zjistí, že v době jeho nepřítomnosti do týmu přibyla otravná kolegyně s nesnesitelným psem. Jejich vzájemné třenice ovšem jsou nadmíru inspirující a Cato si nakonec musí přiznat, že bez jejích drzostí a temných životních zkušeností by nejspíš hrůzné tajemství vyřešit nedokázal.

Medová past je dokladem, proč jsou skandinávské detektivky v současné době tak oblíbené. Vedle strhujícího příběhu nabízí i neobyčejný pohled na zdánlivě bezvadné současné Norsko a jeho nepříliš známé stinné stránky.

 

Externí odkazy:

[recenze] Krajské listy.cz (Zdeněk Svoboda)